top of page

teksy

Kantoorinrichting

Waarom een kantoor laten ontwerpen?

Herken jij enkele of meerdere van de volgende eigenschappen? Een massieve ontvangstbalie, ellenlange gangen, donkere werkplekken, een slecht klimaat, hoge geluidsniveaus, jaren 80 systeemplafonds, verouderde donkergrijze tapijttegels, aluminium kleurige luxaflex zonwering, RAL9010 spachtelputz geverfde wanden, donkerbruine nephouten meubels, kunststof stoelen in de kleuren van de regenboog, half dode planten? Dan wordt het hoog tijd om je kantoor te verbouwen.

Professionals binnen hun vakgebied vinden het steeds belangrijker vind om bij een bedrijf te werken dat aansluit op zijn persoonlijke normen en waarden en waar een inspirerende omgeving geboden wordt waar men in comfort het meeste uit hun professionele capaciteiten kan halen. Als werkgever of facility manager is het daarom erg belangrijk te begrijpen dat het interieur een groot verband heeft met het welzijn, functioneren van huidige- maar ook aantrekken van kundige werknemers.

Nieuwsgierig geworden? 

Anker 1

Tekst

Nieuwsgierig geworden? 

Anker 2

Waar ik je graag mee verder help

Een nieuwe indeling

- Plattegrond en technische tekeningen
- Functionaliteiten indelen
- Ruimtelijk 3D Model 
- Video animatie
- Fotorealistische renderingen

Je wil of hebt zojuist een nieuwe woning of bedrijfspand gekocht/gehuurd, maar de bestaande indeling moet nog aangepast worden. Bij een aanstaande verbouwing kan je het interieur helemaal inrichting naar eigen smaak. Welke muren kunnen nu precies weg, wat heeft dit voor gevolgen voor het leidingwerk? Hoe krijgen de functionaliteiten een nieuwe plek in de ruimte? Dit zijn allemaal vragen waar ik je verder mee kan helpen. Ook als je nog niet precies weet hoe die nieuwe indeling eruit moet komen te zien, kan ik verschillende opties voor je uittekenen en is het mogelijk om in 3D te ervaren hoe de ruimtes eruit komen te zien. De nieuwe plannen worden in technisch tekenwerk uitgewerkt waar een aannemer direct mee aan de slag kan.
 

Materialisatie

- Design / Interieurconcept
- Moodboard 
- Kleuren en materialen
- Bezoek aan leveranciers 

Wanneer alle bouwkundige aspecten en de functionele indeling van de ruimte bepaald zijn volgt de volgende stap, namelijk het vormgeven van het interieurconcept. Dit zijn alle uiterlijke aspecten die bepalen welke look en feel een interieur krijgt. Denk aan kleuren, materialen, strak en architectonisch, of juist kleurrijk en gedecoreerd. Alle gematerialiseerde elementen in een interieur; vloerafwerking, wandafwerkingen (verf/behang/hout/tegels),  vloerkleden, raambekleding, stoffering van meubilair, etc komen samen in een interieurconcept. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, maar door gestructureerd gesprek en advies help ik je graag verder om gericht en gedegen keuzes te maken. Door middel van een 3D model en materialen moodboard krijg je al tijdens het proces een zo goed mogelijk beeld van de plannen en is het makkelijk omschakelen om het interieur van je dromen te realiseren.

Licht- en 
elektraplan

- Plattegrond met elektrapunten
- Plattegrond met lichtpunten
- Schakel- en groepenplan
- Specificaties van verlichting
- Aankoopbegeleiding

Veel (nieuwbouw)woningen hebben een simpel en/of gedateerd licht-en elektraplan. Wanneer je een woning gaat verbouwen is de uitgelezen kans om goed licht en elektrapunten op de juiste plekken toe te passen. Niet meer die saaie punten in het midden in de kamer, maar basis, sfeer en accent verlichting op de juiste plekken, zodat het interieur nog beter tot zijn recht komt. Een gedegen lichtplan is iets dat in 3D het best bedacht en uitgewerkt  kan worden. Vaak staart men zich blind op alleen het uiterlijk van een armatuur, terwijl het juist de techniek en het soort licht dat uit het armatuur schijnt maakt dat het geschikt is of niet. Door te werken met licht op verschillende hoogtes, horizontaal en verticaal vlak  aan te lichten, door gebruik te maken van direct- en indirect licht, kleurtemperatuur en de juiste lichtintensiteiten komt het interieur pas echt tot leven. Een goed lichtplan is bij uitstek een onderdeel van de woning waar echte waarde bij toegevoegd wordt en waar ik je graag bij adviseer.
 

Maatwerk meubilair

- Ontwerp in 2D en 3D
- Keuken, opbergkasten, bedstays,
tv meubel, kledingkast, wastafels,
(schuif)deuren
- Technische tekeningen
- Offertes aanvragen en vergelijken
- Begeleiding in uitvoering

Met maatwerk is het mogelijk om een meubel te maken dat helemaal voldoet aan jouw wensen. Functionaliteit, materialen, esthetiek helemaal aangepast op de beschikbare maten van de ruimte. Een maatwerk meubel maakt absoluut het verschil en geeft die unieke uitstraling aan jouw interieur. In de loop van de tijd heb vele maatwerk meubels mogen ontwerpen, waarbij keukens mijn absolute favoriet zijn, maar ook TV meubels,  houten en stalen (schuif)deuren, boekenkasten, kledingkasten. Ik werk al jarenlang met een aantal  maatwerkleveranciers samen waarbij service en kwaliteit altijd voorop staat. Loop je tegen een moeilijke hoek in de kamer aan en wil je de ruimte beter kunnen benutten, dan biedt maatwerk een scala aan mogelijkheden.
 

Los meubilair,  verlichting, stoffering & styling

- Selectie van meubilair
- Selectie van verlichting
- Selectie van stoffering
- Aankoopbegeleiding
- Offerte aanvragen en vergelijken
- Zakelijk inkopen

Een interieur is pas af met meubels, stoffering, verlichting en styling. Zit je niet te wachten op eindeloos het internet af te struinen, zonder te weten waar je precies naar op zoek bent? Ik help je verder door middel van gestructureerde besluitvorming. Vaak plannen we een dag waarbij we ook samen op pad gaan om meubels te bekijken en uit te testen op bijv. het zitcomfort. Een meubel- en verlichtingsplan wordt per verdieping uitgewerkt, elk element wordt gecodeerd en je ontvangt een overzichtelijke lijst met een voorkeursoptie en twee alternatieven. Door alle meubels van te voren op elkaar af te stemmen voorkom je dat het interieur een mengelmoes aan stijlen en kleuren worden, maar dat de meubels de ruimte complimenteren als een kers op de taart. Doordat ik werk met zakelijke leveranciers is het altijd voordeliger om te werken in samenwerking met een interieurprofessional. De kosten voor het advies win je daarom altijd terug! Dit scheelt een hoop tijd en geld, met altijd een kwalitatief eindresultaat als doel.

Bouwbegeleiding

- Uitvoerende partijen aanhaken
- Offerteaanvragen en vergelijking
- Bouwoverleg 
- Aanspreekpunt design
- Controle op kwaliteit van uitvoering

Alle plannen staan op papier, maar nu hoe verder? Alexandra begeleid het proces ook in aanloop naar de uitvoering. Heb je zelf al een aannemer op het oog, of heb je advies nodig om een geschikte partij aan te haken? Alexandra kan je helpen met het vinden van een aannemer waarbij het klikt en ook de prijs goed is. Alexandra verzorgt de offerteaanvragen en voert prijsvergelijkingen uit. Daarbij is het van belang goed inzicht te hebben of alle werkzaamheden compleet in de offertes staan, ten eerste zodat er niet achteraf een stapel aan onvoorzien meerwerk bij komt en ten tweede zodat er geen appels met peren vergeleken worden. Voordat de uitvoerders starten met de werkzaamheden spreekt Alexandra alle tekeningen door, en worden tijdens de uitvoering locatiebezoeken ingepland om zorg te dragen dat alles in de praktijk uitgevoerd wordt zoals op tekening bedacht is. Alexandra staat het project bij en dient als eerste aanspreekpunt met alle vragen met betrekking tot het ontwerp. 

Duurzaamheid

- Duurzame materialen
- Circulaire materialen
- Modulair ontwerpen
- Nature Inspired Design

Duurzame oplossingen en gezondheid spelen een steeds belangrijkere rol voor een toekomst bestendig interieur.  We worden ons steeds bewuster van de schaarse grondstoffen en daarom wordt het steeds belangrijker om te werken met materialen die passen binnen een circulaire economie. Als je de beslissing hebt genomen om in het interieur zo duurzaam mogelijk te willen zijn, maar niet precies weet welke opties er op de markt zijn, dan kan Alexandra je helpen met alle opties in kaart te brengen en een interieur te realiseren die past in een wereld van duurzame en bewuste keuzes. Van natuurlijke / lokale grondstoffen voor maatwerk tot zoveel mogelijk werken met gerecycled of ge-upcycled meubilair, duurzame verf, stoffen met gerecycled materiaal, etc. Maak jij de stap naar een "groen interieur", dan haakt Alexandra graag aan om samen met jou te zoeken naar die gave duurzame oplossingen met impact. En absoluut geen geiten wollen sokken! 

Anker 3
bottom of page