WERKWIJZE

1. Project in kaart brengen

Allereerst spreken we af om kennis te maken, eventueel al gelijk op de locatie om een globaal beeld te vormen van het project. We bespreken uw persoonlijke wensen om tot de kern te komen van wat u wilt bereiken met het te realiseren project en interieur. Bij het locatie bezoek worden mogelijke obstakels, maar ook kansen voor het ontwerp in kaart gebracht. Ook wordt bekeken of er voor bepaalde onderdelen vergunningen verleend moeten worden. Een programma van eisen en wensen wordt samengesteld uit de besprekingen met de klant, welke gedurende het project in acht genomen worden.

5. Styling

Wanneer de hele basis van het interieur uitgevoerd is, wordt het interieur afgemaakt met accessoires. Deze brengen het interieur tot leven. Deze omvangen bijvoorbeeld nog losse verlichting en meubilair, vasen, boeken, vloerkleden, schilderijen of foto's, kussens, planten en bloemen, e.d. Alle accessoires worden in een lijst opgenomen, met de naam, prijs en leverancier. De bestellingen worden geplaatst en de levering wordt met de klant besproken.

2. Concept voorstel

In de concept  fase wordt een eerste voorstel ontworpen op basis uw persoonlijke eisen, wensen en het conceptuele idee dat gevormd is op basis van het locatie bezoek en besprekingen. Elk concept voorstel is daarom uniek en op maat gemaakt voor uw project.

Het idee wordt in kaart gebracht door middel van plattegronden, aanzichten aangevuld met 3D renders en eventueel een geschreven uitleg met de beoogde ervaring per zone in het interieur.

Ook materiaal moodboards worden gebruikt om het idee tot leven te brengen.

3. Definitief ontwerp

Op basis van de feedback van de klant wordt het eerste concept voorstel aangepast en aangevuld. Deze worden doorgevoerd naar het definitieve ontwerp, waarbij wederom plattegronden en 3D renders gepresenteerd worden. De toegepaste materialen worden definitief bepaald en er worden selecties gemaakt voor meubilair, verlichting, een lichtplan en kleurgebruik. Maatwerk meubilair wordt ingetekend en offertes worden aangevraagd bij aannemers, meubelmakers en overige uitvoerders om een beeld te krijgen van de kosten voor het te realiseren interieur. 

 

4. Realisatie

Het definitieve ontwerp wordt vertaald naar een tekeningen pakket waarop aannemers zich kunnen inschrijven. Het pakket communiceert het ontwerp in detail met tekeningen, aanzichten, doorsnedes. Alle materialen en verlichting worden omschreven en er wordt gezocht naar leveranciers voor het leveren van alle losse elementen.  Wanneer een aannemer  en/of interieurbouwer is aangenomen is helpt Alexandra Izeboud in de begeleiding van de uitvoering om zorg te dragen dat het interieur uitgevoerd wordt zoals getekend is. Hiervoor worden regelmatige bezoeken op locatie ingepland. 

 

6. Maatwerk

Een op maat ontworpen interieur bestaat grotendeels uit maatwerk meubilair, denk aan een maatwerk keuken, inbouw- en kledingkasten, tv-meubel, badkamermeubel, etc.

Deze worden door Alexandra Izeboud ontworpen en de realisatie wordt begeleid bij een meubelmaker naar wens. Op basis van het beschikbare budget wordt een ontwerp gerealiseerd dat aan de eisen en wensen van de klant voldoet.

Zakelijk

1. Corporate identity

Een ontwerpproces voor een zakelijk interieur verloopt grotendeels gelijk met de bovenstaande stappen. Er wordt echter met nog een aantal zaken rekening gehouden, waaronder de corporate identity. Deze wordt tijdens de concept fase in kaart gebracht en omvat o.a. de bedrijfscultuur en bijbehorende activiteiten van het bedrijf. Een ontwerp dient de visie van het bedrijf te communiceren en ondersteunen. Het interieur zorgt voor herkenbaarheid voor de werknemers, maar ook de klanten die u ontvangt die zich door de unieke beleving van uw bedrijfsinterieur aan u binden.

2. Gezondheid

Zeker voor een kantoor of werkvloer geldt dat een gezonde werkomgeving gecreëerd moet worden. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van daglicht en er wordt genoeg verlichting toegepast om het werk uit te kunnen voeren. De omgeving moet goed schoon gehouden kunnen worden en goede ventilatie toegepast. Een natuurlijke omgeving in de vorm van groen, zichtlijnen en natuurlijk materiaalgebruik zorgen voor een prettige omgeving die de workflow en effectiviteit van uw personeel optimaliseren.

3. Duurzaamheid

Het wordt steeds belangrijker om te kiezen voor duurzame oplossingen, ook in het interieur. Uw bedrijf heeft een duurzame visie of product, maar daarnaast hebben we ook zelf de verantwoordelijkheid om te kiezen voor duurzame oplossingen. Alexandra Izeboud heeft 3 jaar als materiaal- en duurzaamheidsspecialist gewerkt bij Baars & Bloemhoff / BROEINEST, een van de grootste materialen leveranciers voor het interieur van Nederland. Hier adviseerde ze dagelijks interieurarchitecten en meubelproducenten op het gebied van duurzame materialisatie. Alexandra Izeboud heeft alle kennis in huis om in de materialisatie duurzame merken en materialen toe te passen. Meer weten? Tijdens een kennismakingsgesprek kan Alexandra u uitleggen hoe duurzame beslissingen en oplossingen in uw interieur toe te passen zijn.

Alexandra Izeboud Design

Alexandra Izeboud

Van Zegwaardstraat 350

2274VR Voorburg

Bezoek alleen op afspraak

www.alexandraizeboud.com

info@alexandraizeboud.com 

Tel: +31 (0)6 15293935

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
©2018 Alexandra Izeboud Design
Logo_AlexandraIzeboud_donkerblauw.png