1/1

ZOLDERVERDIEPING
ROTTERDAM

Projectomschrijving
Voor een particuliere opdrachtgever uit Rotterdam heeft Alexandra Izeboud een conceptvoorstel ontworpen voor de bovenverdieping (zolderruimte) van een historisch dijkhuis dat gebouwd is in de late 1800. Het dijkhuis is gerenoveerd, waaronder het dak dat aan volledige vervanging toe was.

In de originele bouw van de bovenverdieping was de originele hoogte van het plafond 260 cm, waardoor  de rondspanten niet zichtbaar waren. Het oude plafond en de bestaande wanden worden in het nieuwe concept verwijderd, waardoor de zolderverdieping een grote ruimte wordt en de historische rondspanten vanuit elke plek te bewonderen zijn.  De ruimte wordt verdeeld door half opgetrokken wanden met een curve, waarin zich de wc en douche bevinden. Aan de overzijde van de lange wand wordt een dubbele werkplek gecreëerd, welke door de ronding in de wand vanaf zowel de voor- als achtergevel licht krijgt. In de slaapkamer is een garderobekast ingetekend met spiegelende schuifdeuren, waardoor de slaapkamer nog ruimtelijker gemaakt wordt. Deze open ruimte kan gebruikt worden om te sporten, zoals yoga / pilates. Deze creatieve indeling zorgt voor een flow van ruimte naar ruimte, waarin functionaliteiten in elkaar overvloeien.