Residentie

Sint-oedenrode

Deze boerderijwoning in het centrum van Sint-Oedenrode heeft een flinke verbouwing ondergaan, waarbij de oude achtergevel een meter verlegd is en aansluitend ook een aanbouw gerealiseerd is, waar zich de woonkeuken bevind. De nieuwe gevel bestaat volledig uit glas, waardoor enorm veel licht in de voorheen donkere ruimte valt.
Hoewel de architectuur prachtig gerealiseerd was, stuitten de eigenaren tegen het probleem geen eenheid in het interieur te kunnen realiseren. Losse meubels en verlichting zijn gedurende een periode van 10 jaar uitgezocht, waardoor de eenheid uiteindelijk ontbrak. Alexandra  Izeboud heeft door zoveel mogelijk elementen te behouden, maar ook nieuw maatwerk, meubels, verlichting en stoffering in te tekenen een consistent verhaal voor het interieur gerealiseerd, voor zowel de keuken als de zitkamer dat zich in het originele bouwwerk bevind. Lichte en natuurlijke beige-tinten in het keukenblok in combinatie met zachte tonen in de stoffering en licht hout in het meubilair komt de architectuur nog beter tot zijn recht.
In de woonkeuken in daarnaast een groene zithoek gecreëerd, waar de kinderen spelen, boekjes lezen en met vrienden afspreken. 'S avonds kunnen hier de gordijnen gesloten worden voor een intieme sfeer tijdens het avondeten en ontvangen van gasten.
Foto's: realisatie 2021
©2018 Alexandra Izeboud Design
Logo_AlexandraIzeboud_donkerblauw.png