top of page

HERENKAPPERS
RIMMELZWAAN

Projectomschrijving
Door Herenkappers Rimmelzwaan in Leidschendam is Alexandra Izeboud  gevraagd om het interieurontwerp te tekenen en te begeleiden in de uitvoering.
 
De kappers hebben er in 2015 voor gekozen te focussen op het knippen van jongens en mannen, waarvoor ze de opleiding bij The Old School Barber Academy te Rotterdam volgden. Hierdoor ontstond de behoefte om het interieur een metamorfose te geven in de vorm van een hedendaagse variant van de vintage barbershop.

3 Oktober j.l. was de officiële opening van de zaak, waarbij Mark Rutte, al 17 jaar een vaste klant van Herenkappers Rimmelzwaan met ons getoast heeft op een succesvol vervolg van de zaak. Marco Rimmelzwaan is al de 2e generatie kapper, die zijn vader Aad Rimmelzwaan heeft opgevolgd in 2002. De zaak bestaat namelijk al sinds 1963 en is een waar begrip in Leidschendam.
 
Materialen en kleuren

Het interieur bestaat uit stoere kasten  en grote spiegels, met strakke zwarte belijningen, gematerialiseerd in zwart  gepoedercoat staal, eiken en marmer. In deze materialen, in combinatie met de messing details in de verlichting en grepen van de lades komt de ziel van de authentieke barbershop terug.

bottom of page