top of page
Herenkappers
Rimmelzwaan
Projectomschrijving
Door Herenkappers Rimmelzwaan in Leidschendam is Alexandra Izeboud  gevraagd om het interieurontwerp te tekenen en te begeleiden in de uitvoering.
 
De kappers hebben er in 2015 voor gekozen te focussen op het knippen van jongens en mannen, waarvoor ze de opleiding bij The Old School Barber Academy te Rotterdam volgden. Hierdoor ontstond de behoefte om het interieur een metamorfose te geven in de vorm van een hedendaagse variant van de vintage barbershop.

Alexandra Izeboud vond hierin de uitdaging om bepaalde materialisatie die we kennen van de traditionele vintage barbershop te implementeren in een moderne nieuwe look. Het resultaat is blend tussen oude en het nieuwe materialen en elementen. Dit komt terug in materialisatie zoals marmer en eikenfineer, dit toegepast in combinatie met de strakke belijningen van gepoedercoat staal, dit zorgt samen voor een hedendaagse twist. Grote spiegels en traditionele kappersstoelen zorgen voor een luxe zitplek waar klanten voor terugkomen.


3 Oktober 2022 was de officiële opening van de zaak, waarbij Mark Rutte, al 17 jaar een vaste klant van Herenkappers Rimmelzwaan met ons getoast heeft op een succesvol vervolg van de zaak. Marco Rimmelzwaan is al de 2e generatie kapper, die zijn vader Aad Rimmelzwaan heeft opgevolgd in 2002. De zaak bestaat namelijk al sinds 1963 en is een waar begrip in Leidschendam. Op de fotowand zijn vele foto's van vroeger toegevoegd die zorgen voor een authentiek gevoel. 

 
bottom of page