top of page
EdW_LR_AlexandraIzeboud-18.jpg
EdW_LR_AlexandraIzeboud-02.jpg
Prinsegracht
Den Haag
Projectomschrijving
De begane grond van een voorheen uit twee studio's bestaande verdieping dat verhuurd werd, kwam in 2018 gezamenlijk in de verkoop en werd aangekocht door een nieuwe bewoonster. Een grondige verbouwing was nodig om de monumentale kwaliteiten van de woning terug te halen en dit is in fases opgepakt. Het achterste deel werd als eerst gerenoveerd waarbij een nieuwe keuken en badkamer zijn gerealiseerd. Echter in het voorste deel van de woning waar zich de slaapkamer bevindt, was de ruimte nog ingericht als een losstaande verhuur studio met een oud keukenblok en  een badkamer die overbodig zijn geworden.

In deze opdracht mocht Alexandra Izeboud een nieuwe indeling uitwerken waarbij de ruimte nieuwe functionaliteiten mocht krijgen die beter passen bij de opdrachtgever. Dit is een kleurrijke multifunctionele loft geïnspireerde ruimte geworden met een werkplek, slaapkamer op de vide, een inloopkast en een yoga/relaxruimte. De wanden zijn deels verwijderd en er zijn nieuwe geplaatst om de indeling te realiseren. Ook zijn alle oppervlakken aangepakt, de vloer is vernieuwd, warme kleuren voor de wanden en de trap is gerenoveerd. 


De echte eye-catcher van de woning is overigens de gerenoveerde hal. Voorheen hing al het leidingwerk in het zicht tegen het plafond. Tijdens de verbouwing hebben we deze verplaatst en verborgen in een maatwerk kast, waardoor de toog in de hal mede door de geschilderde wanden en verlichting heel mooi tot zijn recht komt. Een prachtige binnenkomer met een kleine ingreep en een groot effect.
bottom of page